Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, artan inşaat maliyetleri nedeniyle dönüşüm desteklerinin eridiğini belirtti.
KDV FARKI MAĞDURİYETİ ARTIRIYOR
Sadıkoğlu, İstanbul’da yüzde 1 olarak uygulanan KDV oranının Malatya'da yüzde 20 olması nedeniyle depremzedelerin ciddi maddi zorluklarla karşı karşıya kaldığını ifade etti. Depremde evini kaybeden vatandaşların sınırlı imkanlarla evlerini yeniden yapmaya çalıştığını ve yüzde 20 KDV yüküyle mücadele etmek zorunda kaldıklarını vurguladı.
HUKUKİ EŞİTSİZLİK TEPKİ ÇEKİYOR
Başkan Sadıkoğlu, İstanbul'daki kentsel dönüşümlerde KDV oranının düşük tutulmasının adil olmadığını belirterek, bu durumun deprem bölgesindeki dönüşüm süreçlerini olumsuz etkilediğini ifade etti. KDV oranının yüzde 1’e düşürülmesi gerektiğinin altını çizen Sadıkoğlu, bu talebi son iki yıl boyunca sürekli dile getirdiklerini, ancak henüz olumlu bir yanıt alamadıklarını söyledi.








