Sağlık-Sen'den acil uyarı: Karabük'te 112 istasyonları alarm veriyor, yeni istasyonlar şart

SAĞLIK Yayınlanma : 11 Aralık 2025 04:27 Düzenleme : 11 Aralık 2025 04:27
Sağlık-Sen'den acil uyarı: Karabük'te 112 istasyonları alarm veriyor, yeni istasyonlar şart
Sağlık-Sen Karabük Şubesi, artan vaka sayıları ve nüfus yoğunluğu nedeniyle mevcut 112 istasyonlarının yetersiz kaldığını belirterek, yeni istasyonların kurulması için acil çağrı yaptı.

Sağlık-Sen Karabük Şube Başkanı Sezgin Aydoğmuş, kentte artan vaka sayıları ve ELS sisteminin getirdiği yük nedeniyle acil bir çağrı yaptı. Aydoğmuş, mevcut 112 acil sağlık istasyonlarının nüfus artışı ve vaka yoğunluğu karşısında yetersiz kaldığını vurgulayarak, durumun kritik seviyeye ulaştığını belirtti.

YENİ İSTASYON TALEPLERİ RESMİ DİLEKÇEYLE İLETİLDİ

Aydoğmuş, özellikle 5000 Evler Kanyon Bölgesi, Şirinevler Mahallesi ve Eskipazar ilçesinde yeni 112 istasyonları kurulmasını talep ettiklerini açıkladı. Ayrıca, Eflani ilçesine acil nakil birimi açılması yönündeki isteklerini de Karabük İl Sağlık Müdürlüğü'ne resmi bir dilekçeyle ilettiklerini kaydetti. Bu talepler, bölgenin acil sağlık hizmetlerine yönelik somut ihtiyaçlarını ortaya koyuyor.

VATANDAŞIN HIZLI ERİŞİMİ İÇİN ACİLİYET VAR

Aydoğmuş, artan nüfus, genişleyen yerleşim alanları ve yükselen vaka sayılarının mevcut istasyonların yükünü artırdığını belirterek, "Vatandaşın acil sağlık hizmetine hızlı ulaşabilmesi için yeni istasyonların kurulması aciliyet taşımaktadır" dedi. Sağlık-Sen tarafından hazırlanan dilekçede, planlama çalışmalarının bir an önce hayata geçirilmesinin önemine dikkat çekildi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.