Eskişehir'de bir yaşlı adam, kendisini 'Odunpazarı Karakolu amiri' olarak tanıtan dolandırıcıların tuzağına düştü. 80 yaşındaki Hasan Karataş, altınlarının sahte olanlarıyla değiştirildiği yalanıyla 14 saat boyunca telefonda tutuldu.

ALTINLARINI TESLİM ETTİ
Eşini kaybettikten sonra zor günler geçiren Karataş, dolandırıcıların yönlendirmeleriyle bankadan 351 bin TL değerindeki altınlarını çekerek evinde buzdolabında saklamaya başladı. Dolandırıcılar, onu sürekli arayarak 'Yemek yedin mi, aç mısın?' gibi sorularla güven kazanmaya çalıştılar.

ŞÜPHELİLER KAÇTI
Son olarak, eve gelen dolandırıcı, altınları incelemek üzere içeri girdi. Yaşlı adam, buzluktaki altınları masanın üzerine serdikten sonra, dolandırıcı altınların fotoğraflarını çekti. Altınları aldıktan sonra elini öpüp vedalaşarak kayıplara karıştı. Hasan Karataş, dolandırıcıların oyununa gelerek tüm birikimini kaybettiğini anlattı.







