Sakarya'da uyuşturucu ve kaçakçılık operasyonu: 4 kişi yakalandı

ASAYİŞ Yayınlanma : 05 Ocak 2026 18:23 Düzenleme : 05 Ocak 2026 18:23
Sakarya'da uyuşturucu ve kaçakçılık operasyonu: 4 kişi yakalandı
Sakarya'da iki ilçede düzenlenen operasyonlarda tütün kaçakçılığı ve uyuşturucu madde ticareti yapan toplam 4 şüpheli yakalandı. Ele geçirilenler arasında tütün, makaron ve uyuşturucu hammaddesi bulunuyor.

Sakarya'nın Erenler ve Arifiye ilçelerinde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen operasyonlarda, polis ekipleri önemli miktarda kaçak ürün ve uyuşturucu madde ele geçirdi. Operasyonlar sonucunda toplam 4 şüpheli gözaltına alındı.

Tütün kaçakçılığına darbe

Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinesinde, Sakarya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Erenler ilçesinde bir depoya baskın düzenlendi. Yapılan aramada, 3 adet elektronik sigara sarma makinesi, 223 bin 800 adet boş makaron, 115 bin 300 adet dolu makaron ve 15 kilo açık tütün ele geçirildi. Olayla ilgili G.K. isimli şahıs gözaltına alındı.

Uyuşturucu ticaretine geçit yok

Öte yandan, uyuşturucu madde ticaretiyle mücadele kapsamında Arifiye gişelerinde durdurulan bir araçta da önemli bir yakalama yapıldı. İ.T., A.D. ve B.Z.A. isimli şahısların içinde bulunduğu araçta yapılan aramalarda, bonzai yapımında kullanılan 9 gram sentetik kannabinoid ham maddesi (a-m 2201), 1.40 gram metamfetamin ve 26 adet sentetik ecza maddesi bulundu. Her üç şüpheli de gözaltına alınarak emniyete götürüldü. Polis ekipleri, soruşturma kapsamında incelemelerini sürdürüyor.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.