15 Temmuz 2016’da FETÖ mensuplarınca gerçekleştirilen kanlı darbe girişimi sırasında İstanbul’da darbeci askerlerin açtığı ateşle şehit düşen Samet Uslu, 10. yılında kabri başında anıldı.

ANMA PROGRAMINA YOĞUN KATILIM
Trabzon’un Akçaabat ilçesinde bulunan kabri başında gerçekleştirilen anma programına Trabzon Valisi Tahir Şahin, il protokolü, şehidin ailesi ve yakınları ile birlikte çok sayıda vatandaş katıldı. Program, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayarak, şehit Samet Uslu ve tüm şehitler için duaların edilmesiyle devam etti. Katılımcılar, program sonunda şehidin kabrine karanfiller bırakarak ailesine başsağlığı dileklerini iletti.

VALİ ŞAHİN'DEN ANLAMLI AÇIKLAMALAR
Trabzon Valisi Tahir Şahin, anma programı sonrasında yaptığı açıklamada, FETÖ'nün 10 yıl önce aziz milletin iradesine yönelik bir darbe girişiminde bulunduğunu belirterek, bu süreçte 253 vatandaşın şehit olduğunu hatırlattı. Şahin, Trabzon'un her zaman vatanına ve milletine sahip çıktığını vurgulayarak, "Bugün de Samet Uslu kardeşimizin kabrini ziyaret ederek dualar ettik" dedi. Ayrıca, milletin iradesine karşı her türlü ihanet girişimine karşı kararlılıkla mücadele etmeye devam edeceklerini ifade etti.








