Samsun'da denize girmeyin uyarısı: Dalga ve rüzgar tehlikesi var

ÇEVRE Yayınlanma : 24 Temmuz 2026 04:24 Düzenleme : 24 Temmuz 2026 04:24
Samsun'da denize girmeyin uyarısı: Dalga ve rüzgar tehlikesi var
Samsun Valiliği, 24 Temmuz'da beklenen dalga yüksekliği ve rüzgar hızı nedeniyle vatandaşları denize girmemeleri konusunda uyardı.

Samsun Valiliği, 24 Temmuz Cuma günü il genelinde dalga yüksekliğinin 1,5 metreye, rüzgar hızının ise 25 deniz miline ulaşmasının beklendiğini duyurdu.

Karatay Belediyesi

BOĞULMA VAKALARINA DİKKAT

Bu durumu göz önünde bulundurarak, Valilik, muhtemel boğulma vakalarının önüne geçebilmek için vatandaşlara denize girmemeleri yönünde çağrıda bulundu. Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğü ve Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanlığından alınan verilere göre, bu koşulların tehlikeli olabileceği vurgulandı.

AÇIKLAMADA VURGULANAN NOKTALAR

Valilikten yapılan açıklamada, dalga yüksekliğinin 1,5 metre ve rüzgar hızının 25 deniz mili olması durumunda, denize girilmesinin son derece tehlikeli olacağı belirtildi. Vatandaşların güvenliği için bu uyarılara dikkat edilmesi gerektiği ifade edildi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.