Samsun'un Atakum ilçesinde denizde geçirdiği boğulma tehlikesinin ardından hastaneye kaldırılan 45 yaşındaki Mustafa Özbek, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Bu acı olay, deniz kenarında keyifli vakit geçirmeyi planlayanları derin bir üzüntüye boğdu.
UMUTSUZ KURTARMA ÇABALARI
Korkunç hadise, geçtiğimiz pazar günü Atakum ilçesi Adnan Menderes Bulvarı Körfez mevkisinde yaşandı. Denize giren Mustafa Özbek, bir süre sonra suda çırpınmaya başlayarak can havliyle yardım istedi. Çevredekilerin dehşet dolu bakışları arasında suya atılan vatandaşlar ve acil müdahale için olay yerine sevk edilen Samsun Emniyet Müdürlüğü Deniz Polisi ekipleri, Özbek'i sudan çıkardı. Olay yerindeki sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından hızla Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'ne nakledildi.
BÜTÜN ÇABALAR BOŞA GİTTİ
Ancak hastanede doktorların gösterdiği büyük çaba ve uygulanan tüm tıbbi müdahaleler ne yazık ki sonuç vermedi. Mustafa Özbek, doktorların tüm uğraşlarına rağmen dün akşam saatlerinde hayatını kaybetti. Özbek'in cenazesi, ölüm nedeninin kesin olarak belirlenmesi amacıyla Adli Tıp Kurumu Samsun Grup Başkanlığı'na gönderildi. Bu olay, yaz aylarında denizde yaşanan tehlikelere bir kez daha dikkat çekti.








