Şanlıurfa'da sivil toplum kuruluşlarının çağrısı üzerine gece yarısı Rabia Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, Gazze'ye insani yardım götürmek üzere yola çıkan 'Küresel Sumud Filosu'na yönelik işgal saldırısına tepki göstermek amacıyla nöbet tuttu. Meydanda bir araya gelen kalabalık, Gazze halkı ve Sumud Filosu için dua etti.

GAZZE İÇİN YÜZLERCE VATANDAŞ RABİA MEYDANI'NDA
Şanlıurfa'da sivil toplum kuruluşları tarafından organize edilen bir program çerçevesinde yüzlerce vatandaş, Gazze'ye yardım götürmek amacıyla yola çıkan 'Küresel Sumud Filosu'na destek vermek için Rabia Meydanı'nda buluştu. 'Gazze için karınca misali' sloganıyla duyurulan nöbet eylemi, akşam saatlerinde Gazze'ye yardım için yaklaşık 2 yıldır açık olan çadırın önünde başladı.

STK TEMSİLCİLERİNDEN GAZZE'YE DESTEK MESAJLARI
Katılımcılar, Filistin bayrakları taşıdı. Meydanda kurulan platformda okunan Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından sivil toplum kuruluşu temsilcileri kısa konuşmalar yaparak Gazze halkının yalnız olmadığını vurguladı. Konuşmalarda, İsrail'in işlediği insanlık suçlarına dikkat çekilirken, Sumud Filosu'nun sadece bir yardım girişimi değil, aynı zamanda vicdanın sesi olduğu ifade edildi. Gecenin ilerleyen saatlerine kadar süren nöbet, Gazze halkı ve Sumud Filosu için okunan duaların ardından sona erdi.







