Özellikle sıcak olarak servis edilen tahin ve helva ürünleri, hem lezzeti hem de geleneksel sunumuyla vatandaşların beğenisini kazandı. Gün boyunca standın önünde yoğunluk yaşanırken, birçok kişi ürünleri tatma fırsatı buldu.

İLÇE TARIM MÜDÜRÜ KOÇAK’TAN ZİYARET
Sarayönü İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ferhat Koçak da pazar ziyareti sırasında standı ziyaret ederek ürünler ve üretim süreci hakkında bilgi aldı. Koçak, yerel ürünlerin tanıtılması ve desteklenmesinin bölge ekonomisi açısından önemli olduğunu vurguladı.

COĞRAFİ İŞARET HEDEFİ
Üretici Selçuk Turan, tahin ve helva ürünleri için coğrafi işaret tescili almak amacıyla girişimlerde bulunacaklarını açıkladı. Bu sürecin hem ürün kalitesinin tescillenmesi hem de bölgesel markalaşmaya katkı sağlaması açısından büyük önem taşıdığını belirten Turan, geleneksel üretim anlayışını uzun yıllardır sürdürdüklerini ifade etti.
Müdür Ferhat Koçak da gerekli başvuru süreçlerinin takip edileceğini ve ilgili kurumlarla iş birliği içerisinde çalışmalar yürütüleceğini söyledi.

SEZON SONRASI YENİDEN SARAYÖNÜ’NDE
Turizm sezonunun başlamasıyla birlikte yoğun bir döneme girdiklerini belirten Selçuk Turan, önümüzdeki yaklaşık bir aylık süreçte Bodrum’da hizmet vereceğini dile getirdi.

Turan, sezonun ardından coğrafi işaret sürecinde gerekli adımların atılmasıyla birlikte yeniden Sarayönü’nde üretim faaliyetlerini sürdürmeyi hedeflediklerini kaydetti.










