Sarayönü Kaymakamı Abdullah Huzeyfe Çakmak, makamını Kadıoğlu İlkokulu öğrencilerinden 2/A sınıfı öğrencisi Osman Diyar Uğur ve 4/A sınıfı öğrencisi Elif Ada Güneş’e devretti.

Minik misafirlerini makamında ağırlayan Kaymakam Çakmak, öğrencilerle sohbet ederek çeşitli hediyeler takdim etti. Kaymakam Çakmak, “Geleceğimizin güvencesi çocuklarımızla bu anlamlı günde bir arada olmaktan büyük memnuniyet duyuyorum. Tüm çocuklarımızın bayramını kutluyorum,” dedi.

YEREL YÖNETİME ÇOCUK BAŞKANLAR
Benzer bir devir teslim töreni de Sarayönü Belediyesi’nde gerçekleşti. Belediye Başkanı Necati Koç, makamını Bahçesaray İlkokulu 3/A sınıfı öğrencisi Zeliha Erfidan ve anasınıfı öğrencisi Hasan Özkan’a devretti.
Başkan Koç, “Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklarımıza armağan ettiği bu bayramda, onların yanında olmaktan mutluluk duyuyorum,” dedi.
Makam koltuğuna oturan minik başkan Zeliha Erfidan ise Başkan Koç’a teşekkür ederek, “Bu güzel ortamı yaşamama fırsat verdiğiniz için sizlere sevgi ve saygılarımı sunuyorum,” ifadelerini kullandı.

İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ DEĞİŞTİ
İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Yavuz da makamını çocuklara devreden bir diğer isim oldu. Çeşmelisebil Şehit Metin Küçük İlkokulu 4/A sınıfı öğrencileri Ravza Güzel ve Halil Apak, sembolik olarak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü görevini üstlendi.
Öğrencilere hediyeler veren Müdür Yavuz, “Geleceğimizin teminatı çocuklarımızı bu özel günde ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyorum,” dedi.
Sarayönü’nde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkuyla kutlanırken, tüm etkinliklerde çocuklara verilen değer ve sevgi bir kez daha gözler önüne serildi.







