Şeb-i Arus Haftasında Konya Büyükşehir Müzeleri Ziyaretçi Akınına Uğruyor

YEREL Yayınlanma : 16 Aralık 2024 14:07
Şeb-i Arus Haftasında Konya Büyükşehir Müzeleri Ziyaretçi Akınına Uğruyor
Konya Büyükşehir Belediyesi’nin tarihi ve turistik mekanları, Şeb-i Arus haftasında ziyaretçilerden yoğun ilgi görüyor.

Konya Büyükşehir Belediyesi'nin şehre kazandırdığı müzeler, Hz. Mevlana’nın 751. Vuslat Yıl Dönümü Anma Törenleri sırasında yoğun ilgi gördü. Başkan Uğur İbrahim Altay, Konya’nın çok sayıda yerli ve yabancı misafiri ağırladığını belirterek, ziyaretçilerin şehrin kültürel ve manevi mirasını keşfetmekten büyük memnuniyet duyduğunu ifade etti.

seb-i-arus-haftasinda-konya-buyuksehir-muzeleri-ziyaretci-akinina-ugruyor1.jpg

Çatalhöyük Tanıtım Merkezi, Taş Bina Dijital Tanıtım Merkezi, Darülmülk Sergi Sarayı gibi mekanlar, konuklara Konya’nın geçmişi ve manevi atmosferi hakkında derinlemesine bilgi sundu.

eb-i-arus-haftasinda-konya-buyuksehir-muzeleri-ziyaretci-akinina-ugruyor2.jpg

Başkan Altay, Konya'nın Mevlana'nın hoşgörü ve sevgi anlayışını temsil ettiğini vurguladı ve bu değerleri yaşatan etkinlikler ve mekanlarla, ziyaretçilere şehri tanıtmayı amaçladıklarını söyledi.

seb-i-arus-haftasinda-konya-buyuksehir-muzeleri-ziyaretci-akinina-ugruyor3.jpg

Şeb-i Arus haftasında şehri ziyaret eden birçok misafir, Konya’nın tarihi ve kültürel zenginliklerinden etkilendiklerini belirterek, özellikle müzelerden büyük bir memnuniyet duyduklarını dile getirdi. Ziyaretçiler, Konya’nın manevi atmosferine hayran kaldıklarını ve buradaki deneyimlerinin unutulmaz olduğunu ifade ettiler.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.