Kırıkkale’de açılışı gerçekleştirilen Şehitler Anıtı’nı ziyaret eden şehit anneleri, evlatlarının fotoğraflarının bulunduğu alana karanfiller bırakarak gözyaşlarıyla dua etti.

DUYGUSAL ANLAR YAŞANDI
Şehit polis memuru Emrah Pekdoğan’ın annesi Narişen Pekdoğan, yaptığı açıklamada, "Bazen fotoğrafına bakınca sanki bayramda gelip ‘anne, elini öpeyim’ diyecek gibi bakıyor bana" diyerek duygularını dile getirdi. Kırıkkale Belediyesi tarafından inşa edilen anıtın açılış töreni, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından Kur’an-ı Kerim tilaveti yapıldı.

ANITIN ÖNEMİ VURGULANDI
Törende konuşan Belediye Başkanı Ahmet Önal, anıtın yalnızca bir yapı olmadığını, aynı zamanda vatan için can veren kahramanların hatırasını gelecek nesillere taşıyacak önemli bir sembol olduğunu belirtti. Önal, "Bu eser, vatanın mukaddesatını canından aziz bilen kahramanlarımıza duyduğumuz minnetin somut bir tezahürüdür" dedi. Anıtta gözyaşlarını tutamayan şehit aileleri, evlatlarının anılarına karanfiller bırakarak dua etti.

ŞEHİT AİLELERİNDEN TEŞEKKÜR
Şehit Jandarma Uzman Çavuş Musa Saydam’ın annesi Elfet Saydam, "Elimizden bir şey gelmiyor. Sadece ağlıyoruz. Şehitlerimiz için ne yapsak az" diyerek duygularını paylaştı. Diğer anneler de yapılan anıt için teşekkür ederken, şehitlerin unutulmadığını görmekten duydukları mutluluğu ifade etti.







