Serdar Kotan, Kars'taki sulama projelerini yerinde inceledi

ÇEVRE Yayınlanma : 16 Temmuz 2026 05:57 Düzenleme : 16 Temmuz 2026 05:57
Serdar Kotan, Kars'taki sulama projelerini yerinde inceledi
DSİ 24. Bölge Müdürü Serdar Kotan, Kars'taki sulama yatırımlarını yerinde inceledi ve projelerin tarımsal üretime katkısını vurguladı.
Serdar Kotan, Kars'taki sulama projelerini yerinde inceledi

Kars’ta tarımsal üretimi artıracak sulama projeleri hız kesmeden devam ediyor. Devlet Su İşleri (DSİ) 24. Bölge Müdürü Serdar Kotan, milyarlarca liralık yatırımları yerinde inceleyerek yetkililerden bilgi aldı.

Serdar Kotan, Kars\

SULAMA YATIRIMLARI DEVAM EDİYOR

Kotan’a incelemeleri sırasında Bölge Müdür Yardımcısı Sefa Doğrukan, 241. Şube Müdürü Ömer Faruk Avcı ve diğer teknik personel eşlik etti. Heyet, Kars’ın tarımsal üretim kapasitesini artıracak üç büyük projede yürütülen çalışmaları değerlendirdi. İlk olarak Kars Çayı üzerine inşa edilen Kars Barajı’ndan tarım arazilerine su ulaştıracak olan "Kars Barajı Sulaması İletim Hattı İnşaatı" incelendi. Bu proje kapsamında 182 milyon metreküp su, modern sulama altyapısı ile 44 yerleşim birimine ulaştırılacak.

Serdar Kotan, Kars\

MODERN SULAMA SİSTEMİ HEDEFLENİYOR

Bölge Müdürü Kotan ve ekibi daha sonra "Kars Barajı Sulaması 1. Kısım İnşaatı" şantiyesinde incelemelerde bulundu. Proje tamamlandığında 14 yerleşim yerinde 90 bin 880 dekar tarım arazisi, kapalı sistemle sulama imkanı bulacak. Ayrıca, arazi toplulaştırma çalışmaları da yürütülmekte. İncelemelerin sonuna doğru Arpaçay ilçesindeki Koçköy Barajı Sulaması İkmali İnşaatı da değerlendirildi. Modern sulama altyapısının devreye alınmasıyla su kayıplarının önüne geçilmesi ve çiftçilerin verim elde etmesi hedefleniyor.

Serdar Kotan, Kars\

TARIMSAL ÜRETİMDE KALİTE ARTIŞI BEKLENİYOR

DSİ’nin projeleri sayesinde Kars’ta geleneksel sulama yöntemlerinden modern sistemlere geçiş hızlanacak. Projelerin tamamlanmasıyla tarımsal üretimde kalite ve verimin artması bekleniyor. Kotan, çalışmaların planlanan takvim doğrultusunda ilerlemesi gerektiğine vurgu yaptı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.