Sıcak havaya rağmen Batman'da karla mücadele devam ediyor

ÇEVRE Yayınlanma : 01 Temmuz 2026 08:28 Düzenleme : 01 Temmuz 2026 08:28
Sıcak havaya rağmen Batman'da karla mücadele devam ediyor
Batman'ın Sason ilçesindeki Mereto Dağı'nda, yaz ortasında 4 metrelik karla mücadele çalışmaları sürüyor. Ekipler yolun açılması için yoğun çaba harcıyor.
Sıcak havaya rağmen Batman'da karla mücadele devam ediyor

Yurt genelinde devam eden sıcak hava dalgasına rağmen, Batman’ın Sason ilçesindeki 2 bin 978 rakımlı Mereto Dağı'ndaki karla mücadele çalışmaları sürüyor.

Sıcak havaya rağmen Batman\

4 METREYİ AŞAN KAR KÜTLELERİ

Ekipler, yer yer 4 metreyi aşan kar kütleleriyle zorlu şartlarda mücadele ediyor. Bu zorlu anlar dronla görüntülenirken, İl Özel İdaresi ekipleri, Mereto Dağı yolunu ulaşıma açmak için yoğun bir mesai harcıyor. Kış aylarındaki yoğun kar yağışı, tipi ve çığ nedeniyle kapanan bu güzergahta, dik yamaçlar ve yüksek kar kütleleri, ekiplerin işini zorlaştırmakta.

Sıcak havaya rağmen Batman\

YOLUN AÇILMASI HIZLA DEVAM EDİYOR

Doğaseverler, yaylacıların ve kültür turlarının ilgi gösterdiği Mereto Dağı yolunda kar kalınlığı 4 metreyi aşarken, yolun büyük bir kısmı ulaşıma açıldı. Ekipler, geriye kalan yaklaşık 2 kilometrelik bölümde çalışmalarını aralıksız sürdürmekte. Yetkililer, yolun tamamıyla ulaşıma açılmasının bir hafta içerisinde hedeflendiğini belirtiyor. Mereto Dağı’nın zirvesindeki Meryem Ana Kilisesini ziyaret etmek isteyen yerli ve yabancı turistlerin, yolun açılmasıyla birlikte bölgeye akın etmesi bekleniyor.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.