Siirt'te minik ellerden doğaya saygı dolu proje: Üretim ve çevre bilinci bir arada!

EĞİTİM Yayınlanma : 04 Mart 2026 17:11 Düzenleme : 04 Mart 2026 17:11
Siirt'te minik ellerden doğaya saygı dolu proje: Üretim ve çevre bilinci bir arada!
Siirt'te ilkokulda uygulanan eTwinning projesiyle çocuklar, geri dönüşüm, üretim ve doğa sevgisini öğreniyor. Ailelerin de katıldığı proje, sürdürülebilirlik hedeflerini destekliyor.

Siirt'in Kurtalan ilçesinde, Borsa İstanbul Mehmet Akif Ersoy İlkokulu'nda yürütülen "Minik Ellerle Doğa Dostu Üretim eTwinning Projesi", erken çocukluk döneminde sürdürülebilirlik temelli eğitimin ne kadar önemli olduğunu gözler önüne serdi.

DOĞA VE ÜRETİM FARKINDALIĞI KAZANDIRILIYOR

Okul Öncesi Öğretmeni Çiçek Koçyiğit Kılıç'ın üç ay boyunca başarıyla yürüttüğü proje kapsamında, öğrencilerin çevre bilincini artırmak, üretim süreçlerini anlamalarını sağlamak ve sosyal sorumluluk duygularını geliştirmek hedeflendi. Bu amaçla, atık kâğıtlar geri dönüştürülerek yeni ürünler elde edildi, tamamen doğal malzemeler kullanılarak boyalar hazırlandı. Bilim, sanat, müzik ve drama gibi farklı etkinliklerin bir araya getirildiği proje, çocuklara uygulamalı ve kalıcı bir öğrenme deneyimi sundu.

AİLE KATILIMI VE KÜRESEL HEDEFLER

Proje süresince minikler, geri dönüşümün inceliklerini öğrenmenin yanı sıra üretmenin değerini, paylaşmanın önemini ve doğaya karşı taşıdıkları sorumluluğu bizzat deneyimlediler. Ailelerin de aktif olarak dahil olduğu çalışmalar, sınıf ortamının dışına çıkarak evlerde de başarıyla sürdürüldü. Veliler, projenin en önemli destekçilerinden biri olarak sürece katkı sağladılar. Proje, Birleşmiş Milletler'in sürdürülebilir kalkınma amaçlarıyla da örtüşerek, nitelikli eğitim, sorumlu üretim ve iklim bilinci konularında farkındalık oluşturmayı amaçladı. Uluslararası iş birlikleri sayesinde öğrencilere ortak bir gelecek vizyonu kazandırıldı.

SERGİ VE TEŞEKKÜRLER

Proje sonunda düzenlenen sergide, öğrencilerin geri dönüştürülmüş kâğıtlardan yaptıkları el işleri, doğal boyalarla hazırladıkları sanat eserleri ve sergiledikleri drama gösterileri büyük ilgi gördü. Proje Koordinatörü Çiçek Koçyiğit Kılıç, erken yaşta kazanılan çevre bilincinin sürdürülebilir bir gelecek için kritik önem taşıdığını vurgulayarak, projede emeği geçen tüm öğrencilere, velilere ve destek veren kurum temsilcilerine teşekkürlerini iletti. Sergiye katılan İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı İlyas Ertuğrul İnan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Faysel Polat ve çeşitli kurum müdürleri de öğrencilere desteklerini göstererek projeyi takdir ettiler.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.