Sinop'ta buğday hasadı başladı: Çiftçiler verimden memnun

EKONOMİ Yayınlanma : 06 Temmuz 2026 13:47 Düzenleme : 06 Temmuz 2026 13:47
Sinop'ta buğday hasadı başladı: Çiftçiler verimden memnun
Sinop'un Saraydüzü ilçesinde buğday hasadı başladı. Çiftçiler, verimli geçen sezonun ardından olgunlaşan buğdayları toplamaya başladı ve memnuniyetlerini dile getirdi.

Sinop'un Saraydüzü ilçesinde 2026 yılı buğday hasadı resmen başladı. Tarlalarda yükselen biçerdöver sesleri, üreticilerin aylar süren emeklerinin karşılığını almaya başladığını müjdeliyor.

Sinop\

ÇİFTÇİLER SABAHIN İLK IŞIKLARINDA TARLADA

Hasat sezonunun açılmasıyla birlikte köyde yoğun bir mesai yaşanıyor. Çiftçiler, sabahın ilk ışıklarıyla tarlalara çıkarak olgunlaşan buğdayları toplamaya koyuldu. Verimli geçen üretim döneminin ardından hasat edilen ürünler, depolara ve alım noktalarına sevk ediliyor. Akbelen köyünde buğday üreticileri, bu yılki verimden memnun olduklarını belirtiyor.

HAVANIN UYGUN KALMASI BEKLENİYOR

Hasadın sorunsuz tamamlanması için uygun hava şartlarının devam etmesi gerektiğine dikkat çeken üreticiler, biçerdöverlerle sürdürülen çalışmaların önümüzdeki günlerde hız kazanacağını öngörüyor. Tarımın ilçe ekonomisindeki önemini vurgulayan çiftçiler, buğdayın hem bölge ekonomisine hem de ülke tarımına katkı sağladığını ifade ederek, tüm çiftçilere bereketli ve kazasız bir hasat sezonu diliyorlar.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.