Sinop’ta, okul güvenliğinin artırılması amacıyla önemli bir toplantı gerçekleştirildi. İl Millî Eğitim Müdürü Osman Cebeci'nin başkanlığında yapılan çevrim içi toplantıya, şube müdürleri ve ilçe millî eğitim müdürleri katıldı.

GÜVENLİK ÖNLEMLERİ GÖRÜŞÜLDÜ
Toplantıda, eğitim kurumlarında güvenliğin sağlanması adına mevcut uygulamalar ve alınması gereken önlemler detaylı bir şekilde ele alındı. Çevrim içi toplantının ardından, Yetenek Atölyesi Konferans Salonu’nda yüz yüze bir değerlendirme toplantısı yapıldı. Burada, merkez okul müdürleriyle okul güvenliği konuları daha kapsamlı olarak masaya yatırıldı.

İŞ BİRLİĞİ ÖNEMLİ
Okullarda karşılaşılan sorunlar, çözüm önerileri ve kurumlar arası iş birliğinin önemi üzerinde durulurken, emniyet yetkilileri de bilgilendirme sunumları gerçekleştirdi. Terörle Mücadele Şube Müdür Vekili Komiser Alper Uykun, alınması gereken tedbirler hakkında bilgi verirken; Çocuk Şube Müdür Vekili Başkomiser Kadriye Güler, eğitim ortamlarında çocukların güvenliğini sağlama yöntemlerini anlattı. Toplantılarda, okul güvenliğinin yalnızca eğitim kurumlarının değil, tüm paydaşların ortak sorumluluğu olduğu vurgulandı.







