Şırnak Havalimanı'nda rekor: Dış hatlarda ilk kez 3 bin yolcu!

EKONOMİ Yayınlanma : 28 Nisan 2026 23:24 Düzenleme : 28 Nisan 2026 23:24
Şırnak Havalimanı'nda rekor: Dış hatlarda ilk kez 3 bin yolcu!
Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanı, Mart 2026'da iç hatlarda 46.976, dış hatlarda ise ilk kez 3.000 yolcuya hizmet vererek önemli bir başarıya imza attı.

Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanı, Mart 2026 verilerine göre hem iç hem de dış hatlarda dikkat çekici bir yolcu trafiğine ulaştı. Özellikle dış hatlarda kaydedilen 3 bin yolcu sayısı, havalimanının kurulduğu 2013 yılından bu yana bir ilk olma özelliği taşıyor.

Şırnak Havalimanı\

MART AYI YOĞUNLUĞU GÖZLER ÖNÜNDE

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) tarafından açıklanan istatistiklere göre, Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanı'nda Mart ayında iç hat yolcu trafiği 46 bin 976 kişiye ulaştı. Bu yoğunluğa paralel olarak, havalimanına iniş-kalkış yapan uçak sayısı da iç hatlarda 524'e yükseldi. Yük trafiği ise aynı ay içinde toplam 618 ton olarak kaydedildi.

DIŞ HATLARDA TARİHİ AN

Şerafettin Elçi Havalimanı'nın yolcu hizmetindeki en çarpıcı gelişmesi ise dış hatlarda yaşandı. Mart ayında dış hatlarda ilk kez 3 bin yolcuya hizmet verilmesi, bölge için önemli bir dönüm noktası olarak değerlendiriliyor. Bu durum, havalimanının artan potansiyelini ve uluslararası bağlantılarındaki gelişimi gözler önüne seriyor.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.