Sivas'ta Mahalli İdareler Ara Seçimi çerçevesinde, geçtiğimiz yıl kalp krizi nedeniyle hayatını kaybeden mahalle muhtarının yerine yeni bir muhtar seçmek için vatandaşlar sandık başına gitti.

SEÇİMDE YOĞUN İLGİ
8 Ağustos 2025'te vefat eden Aydoğan Mahalle Muhtarı Yusuf Baloğlu'nun (63) ardından yapılan seçimde, mahalle sakinleri sabahın erken saatlerinden itibaren oy kullanmak için Hale Harun Kütükoğlu İlkokulu'na akın etti. 7 adayın yarıştığı bu seçimde, mahalle halkı yeni muhtarlarını belirlemek üzere yoğun bir ilgi gösterdi.

ADAYLARDAN BEYANDA BULUNANLAR
Muhtar adayı Derya Doğan, vefat eden muhtarın emanetine sahip çıkmak amacıyla bu yola çıktıklarını ifade ederek, "Ekim ayında adaylığımızı açıkladık. Rahmetli Yusuf Baloğlu abimize rahmet diliyorum. Onun bıraktığı mirasa dürüst bir şekilde sahip çıkmak için buradayız. Talep çok fazla, etik kurallar çerçevesinde çalışıyoruz" dedi. Diğer aday Aynur Töre de yoğunluk olduğunu belirterek, "Muhtarımız rahmetli oldu ve ara seçim yapıyoruz. Bu yoğunluğu bekliyorduk. Vatandaşlarımız bizi yalnız bırakmadı" şeklinde konuştu.







