Sivas'ta soğuk hava rekoru: Termometreler eksi 22 dereceyi gösterdi

ÇEVRE Yayınlanma : 18 Ocak 2026 11:16 Düzenleme : 18 Ocak 2026 11:16
Sivas'ta soğuk hava rekoru: Termometreler eksi 22 dereceyi gösterdi
Sivas'ta termometreler eksi 22 dereceyi gösterdi, Kızılırmak Nehri kısmen dondu; bitkiler ve ağaçlar da soğuktan etkilenerek dondu.
Sivas'ta soğuk hava rekoru: Termometreler eksi 22 dereceyi gösterdi

Sibirya soğuklarının etkisi altındaki Sivas’ta, termometreler gece saatlerinde sıfırın altında 22 dereceyi gösterdi.

Kızılırmak Nehri kısmen dondu

Şehir merkezinden geçen Kızılırmak Nehri, soğuk havanın etkisiyle kısmen donarak ilginç manzaralar oluşturdu. Nehrin bazı bölümleri donarken, sualtındaki canlılar donmamış alanlarda avlanmayı başardı.

Bitkiler ve ağaçlar dondu

Kentte bulunan bitkiler ve ağaçlar da soğuktan nasibini aldı. Yüzeyleri buzla kaplanan bitkiler ve ağaçlar, adeta kışın beyaz örtüsüyle kaplanmış gibi görünüyor. Ayrıca, Selçuklu Devleti simgesi olan çift başlı kartal figürü de soğuk havaya yenik düştü. Sivas’taki soğuk hava koşullarının yansımaları havadan görüntülendi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.