Sivas'ta 'Tecrüben Yol Göstersin' etkinliği: Emekli veznedar Karaçoban öğrencilerle buluştu

GÜNDEM Yayınlanma : 24 Ekim 2025 17:27 Düzenleme : 24 Ekim 2025 17:27
Sivas'ta 'Tecrüben Yol Göstersin' etkinliği: Emekli veznedar Karaçoban öğrencilerle buluştu
Sivas'ta düzenlenen 'Tecrüben Yol Göstersin' etkinliğinde, 46 yıllık günlük arşiviyle tanınan emekli veznedar Metin Karaçoban öğrencilerle buluşarak hayat tecrübelerini paylaştı.

Sivas'ta Ailemle Eğitim Yolculuğum Projesi kapsamında düzenlenen 'Tecrüben Yol Göstersin' etkinliği, Yavuz Selim İlkokulu'nda gerçekleştirildi. 3-A sınıf öğretmeni Salih Temiztürk'ün organizasyonuyla hayata geçirilen etkinlik, öğrencilerin farklı meslek ve deneyimlerden insanlarla tanışmasını sağlıyor.

46 YILLIK GÜNLÜK ARŞİVİ

Bu haftaki etkinliğin konuğu, 46 yıldır aralıksız tuttuğu günlükle ilçenin tarihi arşivini oluşturan emekli veznedar Metin Karaçoban oldu. Karaçoban'ın uzun yıllara dayanan bu özverili çalışması, daha önce de çeşitli haber kuruluşları tarafından konu edilmişti.

HAYAT TECRÜBELERİNİ PAYLAŞTI

Etkinlikte öğrencilerle bir araya gelen Karaçoban, meraklı soruları samimiyetle yanıtladı ve kendi hayat tecrübelerinden önemli kesitler paylaştı. Öğrencilerin ilgiyle dinlediği bu buluşma, kuşaklar arası bilgi aktarımının ne kadar değerli olduğunu bir kez daha gösterdi.

EĞİTİME ANLAMLI KATKI

Sınıf öğretmeni Salih Temiztürk, Karaçoban'ın katılımından duyduğu memnuniyeti dile getirerek kendisine teşekkür etti. Bu tür etkinliklerin öğrencilerin ufkunu genişlettiğini ve eğitim-öğretim sürecine anlamlı katkılar sağladığını vurguladı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.