Sivil jandarma yolcu gibi otobüse bindi, kuralları denetledi

GÜNCEL Yayınlanma : 03 Mayıs 2025 14:25
Sivil jandarma yolcu gibi otobüse bindi, kuralları denetledi
Ölümlü trafik kazalarını azaltmak amacıyla şehirler arası otobüslerde sivil denetimler sürüyor. Jandarma ekipleri, yolcu kılığına girerek otobüslerde trafik kurallarına uyulup uyulmadığını takip ediyor.

İçişleri Bakanlığı’nın talimatları doğrultusunda, Jandarma Genel Komutanlığı şehirler arası toplu taşıma araçlarını sıkı şekilde denetliyor. Amaç; şoförler üzerinde sürekli bir denetim algısı oluşturmak ve yol güvenliğini artırmak.

Bu kapsamda Ankara AŞTİ’den Düzce’ye hareket eden bir otobüse sivil olarak binen jandarma ekipleri, seyahat boyunca sürücünün trafik kurallarına uyup uymadığını gözlemledi. Kurallara uymayan durumları tespit eden ekipler, yol sonunda aracı durdurup kimliklerini açıkladı ve sürücüyle yolculara bilgilendirme yaptı.

Denetimler Sürecek

Ankara Otoyol Jandarma Komutanlığı'ndan Astsubay Üstçavuş Yusuf Ergün, yapılan bu denetimlerin amacının, sürücülerin doğal davranışlarını gözlemlemek olduğunu belirtti.

Ergün, "Hedefimiz trafik kazalarını en aza indirmek, can ve mal kayıplarını önlemek. Bu amaçla denetimlerimiz aralıksız devam edecek." dedi.

Ayrıca jandarma ekipleri sadece sivil denetimle sınırlı kalmayıp sabit nokta kontrolleri, ihbarlı denetimler, hız kontrolleri ve okul servisleri gibi çeşitli araç gruplarına yönelik özel uygulamalar da gerçekleştiriyor. Türkiye genelinde trafik bilincini artırmak için yol kullanıcılarına eğitimler veriliyor ve trafik güvenliğine ilişkin çalışmalar sürdürüyor.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.