SOLOTÜRK pilotları sırasıyla İzmir, Samsun, Ordu ve Giresun'da gösteri uçuşları gerçekleştirecek.
GÖSTERİLERİ NEFES KESİYOR
SOLOTÜRK, Konya'da bulunan 3. Ana Jet Üs Komutanlığı'nda konuşlu olarak faaliyet gösteriyor. Türk Hava Kuvvetleri'nin gösteri timi olan ekip, 132. Hançer Filo Komutanlığı bünyesinde faaliyetlerini sürdürüyor ve F-16C Block 30TM savaş uçakları ile gösteri uçuşları yapıyor. Akrobasi timi SOLOTÜRK nefes kesen gösterileri ile insanları hayran bırakıyor. SOLOTÜRK ekibi her ay düzenledikleri gösteri uçuşları ile halkın karşısına çıkıyor.
100'ÜNCÜ YIL ANISINA UÇACAKLAR
Akrobasi timi SOLOTÜRK'ün Mayıs ayında gerçekleştireceği gösteri uçuşları da belirlendi. SOLOTÜRK pilotları sırasıyla İzmir, Samsun, Ordu ve Giresun'da gösteri uçuşları gerçekleştirecek. SOLOTÜRK ekibi ilk olarak 14 Mayıs 2026 Perşembe günü saat 11:30'da Hava Astsubay Meslek Yüksekokulu’nun 100’üncü kuruluş yılında İzmir Gaziemir'de bulunan MSÜ Hv.Asb. MYO Komutanlığı semalarında gösteri uçuşu gerçekleştirecektir.

19 MAYIS'TA, SAMSUN'DA OLACAKLAR
SOLOTÜRK'ün ikinci durağı ise 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında Samsun olacak. Başarılı ekip saat 16.30'da Samsun Doğupark'ta halkla buluşacak.
KARADENİZ'DE SOLOTÜRK RÜZGARI ESECEK
SOLOTÜRK'ün bu ayki son durağı ise Karadeniz kıyıları olacak. SOLOTÜRK, Aksu Festivali kapsamında 20 mayıs Giresun’daki Botanik Park'ta saat 16.00'da gösteri uçuşu gerçekleştirecek. SOLOTÜRK ekibi Ordu’da da gösteri uçuşu icra edecek. Ekip 22 Mayıs 2026 Cuma günü saat 18.00'da Altınordu'daki Akyazı Sahili, Durugöl Kurtuluş Tabiat Parkı'nda uçuş yapacak.









