Sivas’ta yaşayan Bora (45) ve Gül Taştan (42) çifti, yaklaşık 5 yıl önce stres atmak ve daha sağlıklı bir yaşam sürmek amacıyla kick boksa başladı. Ancak bu karar, onları sadece daha sağlıklı bireyler yapmakla kalmadı, aynı zamanda uluslararası bir başarıya taşıdı. Çiftin spor serüveni, Antalya’da düzenlenen Turkish Open WAKO World Cup’ta Gül Taştan’ın iki farklı kategoride dünya şampiyonu olmasıyla taçlandı.
Başlangıçta sadece spor yapmayı amaçlayan Taştan çifti, zamanla bu branşı bir yaşam biçimine dönüştürdü. Muaythai ve Kick Boks Başantrenörü Ekrem Aris ile çalışmaya başlayan ikili, kısa sürede fiziksel ve mental olarak büyük bir dönüşüm yaşadı. Gül Taştan’ın antrenman sürecine eşi Bora Taştan da yardımcı antrenör olarak dahil oldu.
14-18 Mayıs 2025 tarihlerinde Antalya’da düzenlenen Turkish Open WAKO World Cup’ta Kick Light ve Light Contact +65 Veteran Bayanlar kategorilerinde yarışan Gül Taştan, her iki branşta da dünya birinciliği elde ederek önemli bir başarıya imza attı.

Gül Taştan, sporun hayatlarına kattığı heyecana dikkat çekerek, “Eşimle bu yolculuğa sadece sağlıklı kalmak için çıkmıştık. Ancak şimdi birlikte başardığımız şeyler çok daha anlamlı. Eşimle beraber bu sporu yapmak bana ayrı bir motivasyon veriyor” dedi.
Sporu sadece müsabaka değil, bir kişisel gelişim aracı olarak gördüklerini vurgulayan Gül Taştan, “Eskiden özgüven eksikliğimiz vardı, şimdi ise bedenimizin sınırlarını biliyoruz. Bu bizim için büyük bir gurur kaynağı” ifadelerini kullandı.
Eşi Bora Taştan ise bu yolculuğun başından itibaren duygusal anlar yaşadığını belirterek, “İlk maçına çıktığında tüylerim diken diken olmuştu. Şimdi hem antrenör hem rakibiz. Bu başarıyı birlikte yaşamak paha biçilemez” dedi.
Çiftin eğitmeni Ekrem Aris ile birlikte sürdürdüğü antrenman süreci, onları sadece fiziksel olarak değil, mental anlamda da güçlendirdi. Hedefleri artık daha büyük: yeni başarılar, daha yüksek zirveler.
Gül ve Bora Taştan çifti, birlikte geçirdikleri zamanları anlamlı hale getirerek, yalnızca kendi hayatlarına değil, çevrelerine de ilham veriyor. Şimdi sıradaki hedef: daha büyük turnuvalar ve daha fazla madalya.







