Diyarbakır'da Şubat ayı boyunca trafik kazaları hız kesmedi. Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Daire Başkanlığı'nın açıkladığı istatistiklere göre, il genelinde toplam 215 ölümlü veya yaralamalı trafik kazası meydana geldi. Bu kazalarda ne yazık ki 348 kişi yaralanarak hastanelik oldu.

TRAFİKTE MADDİ HASAR DA ARTTI
Sadece ölümlü ve yaralamalı kazalarla sınırlı kalmayan tabloya göre, Diyarbakır'da aynı dönemde 446 adet de maddi hasarlı trafik kazası yaşandı. Bu rakamlar, şehirdeki trafik yoğunluğunun ve alınan önlemlere rağmen kazaların önüne geçilemediğini gösteriyor.

YETKİLİLERDEN UYARILAR GELDİ
Yetkililer, sürücüleri hız limitlerine uymaları, emniyet kemerlerini takmaları ve direksiyon başında cep telefonu kullanmaktan kaçınmaları konusunda bir kez daha uyardı. Trafik kazalarını önlemeye yönelik farkındalık çalışmalarının devam ettiğini belirten yetkililer, vatandaşlardan trafik kurallarına azami özen göstermelerini talep etti.







