Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle üniversitede görev yapan akademik ve idari kadın personelle bir araya gelerek anlamlı bir kutlama gerçekleştirdi. Rektör Sarıbıyık, üniversitede çalışan toplam 427 kadın personelin özel gününü tebrik ederek onlara sürpriz hediyeler takdim etti.

KADIN PERSONELE ANLAMLI HEDİYELER
SUBÜ Ziraat Fakültesi'nin desteğiyle hazırlanan özel sukulentler, Rektör Sarıbıyık'ın kendi el yazısıyla yazdığı tebrik mesajlarıyla birlikte kadın çalışanlara ulaştırıldı. Bu anlamlı jest, üniversitenin her birimindeki kadın personeli ziyaret edilerek günün önemini vurgulamak amacıyla yapıldı.

TOPLUMSAL VE AKADEMİK ROL VURGUSU
Yayınladığı özel mesajda kadınların hem toplumsal hem de akademik hayattaki kritik rolüne dikkat çeken Rektör Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, şu sözlere yer verdi: "Üniversitemizin gelişim yolculuğunda; bilgi, emek ve üretimleriyle değer katan, toplumsal hayatta iz bırakan tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü içtenlikle kutlarım. SUBÜ ailesi olarak kadın çalışanlarımızın başarıları ve katkıları bizler için her zaman büyük önem taşımaktadır."







