Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'u AK Parti Kayseri Milletvekili Bayar Özsoy ile birlikte ziyaret ederek önemli bir kültür projesini gündeme getirdi. Bu proje kapsamında Talaslı sanatçıların eserleri TBMM'ye taşınacak.
Talaslı sanatçılardan "Esma-ül Hüsna" sergisi TBMM'de
TBMM Başkanlık Makamı'nda gerçekleşen görüşmede Başkan Yalçın, Talaslı Kültür ve Turizm Bakanlığı Sedef Sanatçısı Sedat Erdem tarafından hazırlanan "Esma-ül Hüsna" eserlerinin Meclis Sergi Salonu'nda sergilenmesi talebini Meclis Başkanı Kurtulmuş'a iletti. Talas'ın sanatsal birikiminin ülkenin kalbi sayılan TBMM'de sergilenmesinin büyük anlam taşıyacağını belirtti.
Kültür ve sanata destek vurgusu
Başkan Yalçın, ziyaret sonrası yaptığı değerlendirmede, misafirperverlikleri için Meclis Başkanı Kurtulmuş'a ve eşlikleri için Milletvekili Özsoy'a teşekkür etti. Talas Belediyesinin kültür ve sanat alanındaki çalışmalarının büyüdüğünü ve yerel sanatçıların eserlerini ulusal platformlarda tanıtmanın önemine dikkat çekti. Yalçın, Talas'ın kültürel zenginliğini daha geniş kitlelerle buluşturacak projelere destek vermeye devam edeceklerini vurguladı. Planlanan sergi ile Talas'ta üretilen sanat eserlerinin TBMM çatısı altında sanatseverlerle buluşması hedefleniyor.








