Talas’taki Çanakkale Müzesi'ne 130 bin ziyaretçi akın etti

KÜLTÜR SANAT Yayınlanma : 29 Aralık 2024 11:15
Talas’taki Çanakkale Müzesi'ne 130 bin ziyaretçi akın etti
Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın'ın ilçeye kazandırdığı 'Çanakkale’den Cumhuriyet’e 100. Yıl Müzesi', açıldığı günden itibaren 11 ayda büyük ilgi gördü. Müzeyi ziyaret edenlerin sayısı, ilk on bir ayda 129 bin 953'e ulaştı.

Başkan Yalçın’ın, özellikle gençlere Çanakkale ruhunu aşılamak amacıyla hayata geçirdiği 'Çanakkale’den Cumhuriyet’e 100. Yıl Müzesi', 9 Ocak’ta yapılan görkemli bir törenle açıldı. Açıldığı günden bu yana 11 ayda 129 bin 953 kişi tarafından ziyaret edilen müze, Kiçiköy Mahallesi Gölbaşı Meydanı'nda bulunan tarihi Osmanlı Kültür Sokağı girişindeki eski taş konağa yerleştirildi.

Müze, her yaştan ve her kesimden ziyaretçi tarafından büyük ilgiyle karşılanıyor. Özellikle 18 Mart Çanakkale Şehitleri, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı gibi milli günlerde yoğun ilgi gören müze, bu özel günlerde adeta ziyaretçi akınına uğruyor.

30 Ağustos Zafer Bayramı’nda ise müze, bir günde 3 bin 580 ziyaretçi ile rekor kırdı. Ziyaretçiler, sergilenen eserlerin kendilerini heyecanlandırdığını ve tarihe daha yakından tanıklık ettiklerini belirtti.

Müze, 5 bölümden oluşuyor ve ziyaretçilerini Çanakkale Savaşı'nın atmosferine adeta çekiyor. İçeride 2 kütüphane, 2 sergi salonu ve 1 seminer salonu bulunuyor. Ayrıca müzede, Çanakkale Savaşı, Millî Mücadele ve Cumhuriyetin ilk yıllarına dair 6 bin özel eser sergileniyor. 5 bin 400 kitabın bulunduğu sergi ise ücretsiz olarak gezilebiliyor.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.