Tamirci motor arızası dedi, fan motoru arızalı çıktı

GÜNDEM Yayınlanma : 04 Temmuz 2026 10:04 Düzenleme : 04 Temmuz 2026 10:04
Tamirci motor arızası dedi, fan motoru arızalı çıktı
Konya'da bir otomobil sahibi, tamircinin motor arızası dediği aracı için ekspertiz yaptırdığında yalnızca fan motorunun arızalı olduğu belirlendi. Müşteri 100 bin lira masraftan kurtuldu.
Tamirci motor arızası dedi, fan motoru arızalı çıktı

Konya'da bir otomobil sahibi, aracından gelen sesler üzerine gittiği tamirciden aldığı yanıt karşısında şok oldu. Tamirci, aracın motor arızası olduğunu ve tamir maliyetinin 70-80 bin lira arasında olacağını söyledi.

Tamirci motor arızası dedi, fan motoru arızalı çıktı 1

UZMAN GÖRÜŞÜYLE GERÇEK ORTAYA ÇIKTI

A.D., bu durum üzerine aracını ekspertize götürdü. Yapılan detaylı incelemede aracın sadece 10 bin liralık soğutma fan motorunun arızalı olduğu belirlendi. Ekspertiz uzmanı Şenol Uysal, aracın sesi sibop sesine benziyor gibi görünse de sorunun aslında fan motorundan kaynaklandığını açıkladı. Uysal, "Sibop sesi var diye bir araç geldi. Fakat yaptığımız incelemede radyatör fanının bozuk olduğunu tespit ettik," dedi.

Tamirci motor arızası dedi, fan motoru arızalı çıktı 2

MÜŞTERİLERİN PARASINDAN KURTARDIK

Bu yanlış bilgilendirme sonrasında A.D., tamir maliyetinden kurtulmuş oldu. Uysal, "Müşterimiz 100 bin lira civarında bir masraftan kurtuldu. Eğer yanlış bir yere gitmiş olsaydı, gerçek sorunu bulamayacak ve gereksiz masraflara maruz kalacaktı," ifadelerini kullandı. Uysal, vatandaşları bir yerden fiyat almakla yetinmeyip, birden fazla yerden fiyat alarak teyit etmeleri konusunda uyardı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.