Tarihi miras gün yüzüne çıkarılıyor

KÜLTÜR SANAT Yayınlanma : 08 Mayıs 2025 02:28
Tarihi miras gün yüzüne çıkarılıyor
Beyşehir Gölü'nün hemen yanında, Anamas Dağları'nın eteklerinde, Selçuklu Sultanı 1. Alaaddin Keykubad'ın emriyle 1226'da inşasına başlanan Kubadabad Sarayının kalıntılarında Kültür ve Turizm Bakanlığının izniyle başlatılan kazı çalışmaları 1980 yılından

tarihi-miras-gun-yuzune-cikariliyor-3.jpg

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay da kazı çalışmalarının devam ettiği tarihi kalıntılarda incelemelerde bulundu. Başkan Altay, ''Bize bu toprakları yurt bırakan geçmişimize duacıyız. Atalarımızdan kalan tarihi değerlerimizi geleceğe taşımak için gayret ediyoruz. Kubadabad Saray Külliyesi kazı ve restorasyon çalışmaları hakkında Kazı Başkanı Muharrem Çeken’den bilgi aldık.'' dedi. Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi, Kubadabad Saray Külliyesi Kazı Başkanı Doç. Dr. Muharrem Çeken de yapılan kazı çalışmaları ile ilgili bilgi verdi.

tarihi-miras-gun-yuzune-cikariliyor-4.jpg

Beyşehir Gölü çevresindeki doğa harikası ve manzaraya sahip olan ve arkeolojik verilere göre Kubadabad Sarayı'nın 14. yüzyıl başlarına kadar kullanılmış. Kubadabad Saray Külliyesi, Türk sanatı ve arkeolojisinde mimarisi ve çinileriyle biliniyor.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.