Kırklareli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, hububat ekili alanları tehdit eden süne zararlısına karşı kritik bir önlem aldı. Yapılan nimf sürveyi çalışmaları sonucunda, Babaeski ilçesine bağlı Çengerli, Minnetler ve Düğüncülü köylerinde acil ilaçlama yapılmasına karar verildi.
ZARARLIYLA MÜCADELE ZAMANI
Bu zararlı, hububat üretiminde ciddi verim ve kalite kayıplarına yol açarak çiftçilerin emeğini tehlikeye atıyor. İlaçlı mücadele, 3 Haziran 2026 tarihinden itibaren 3 gün boyunca bu köylerde gerçekleştirilecek. Müdürlük, çiftçilerin yalnızca Bakanlıkça ruhsatlandırılmış bitki koruma ürünlerini kullanmaları ve ilaçlama süresince gerekli tüm tedbirleri almaları konusunda uyarıyor.
ARICILIK FAALİYETLERİ DE GÖZETİLDİ
Tarım ve Orman Müdürlüğü, bu mücadele kapsamında arıcılıkla uğraşan üreticileri de unutmadı. İlaçlama döneminde arıların zarar görmemesi için gerekli önlemlerin alınması talep edildi. Bölgedeki hububat üretiminin sürdürülebilirliği için bu mücadelenin büyük önem taşıdığı vurgulanırken, çiftçilerin duyuruları dikkatle takip etmeleri istendi.









