Taşkent - Alanya yolu ulaşıma kapandı: Kar kütleleri ve sel yolu kapattı

GÜNCEL Yayınlanma : 03 Nisan 2026 14:31 Düzenleme : 03 Nisan 2026 14:38
Taşkent - Alanya yolu ulaşıma kapandı: Kar kütleleri ve sel yolu kapattı
Konya’yı Taşkent üzerinden Antalya’ya bağlayan yol sular altında kaldı. Bölgedeki kar örtüsünün erimesiyle oluşan su birikintisi yolu ulaşıma kapatırken vatandaşlar alternatif yolları kullanmak zorunda kaldı.

Konya’da sağanak yağmur etkili olmaya devam ederken yağışlar yüksek kesimlerde kar olarak kendini gösteriyor.

Kış aylarında yağan karın etkisiyle birçok bölge oluşan kar örtüsü ise bahar aylarıyla birlikte erimeye başladı.

Eriyen kar suları yeraltı suları için umut vaat ederken bazı bölgelerde taşkınlara neden oluyor.

KAR KÜTLELERİ VE ERİYEN KAR SULARI YOLU KAPLADI

Kuvvetli sağanak yağışlar ve kar sularının erimesi nedeniyle 13 Şubat 2026 tarihinde ulaşıma kapanan Konya - Antalya karayolundan sonra şimdi de Konya’nın Antalya’ya Taşkent üzerinden açılan kapısı olan ova sular altında kaldı.

Taşkent - Alanya arasındaki yolun bir kısmı su ve erimeye başlayan kar kütleleriyle kaplandı.

Yolun Şubat ve Mart ayları boyunca yağan yoğun yağış, kar sularının erimesi ve ovanın yapısı nedeniyle suyun tahliye edilememesinden dolayın sular altında kaldığı belirtiliyor.

VATANDAŞLAR TEPKİLİ

Su ile kaplandığı için yolu kullanamayan vatandaşlar olaya tepki gösterdi. Yolun son durumunu sosyal medyada paylaşan vatandaşlar tepkilerini, “Hiç kullanılmayan yolda çalışma yapanlar biraz sorumluluk alırlar mı acaba?

Sürekli kullanılan, kışın bile kolay kolay kapanmayan Taşkent - Alanya arası yol ileri görüşlülük olmadığı için bugün kapandı. Yazık, vallahi çok yazık...” sözleriyle dile getirdi.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.