Bitlis’in Tatvan ilçesi, kışın dondurucu soğuklarının etkili olduğu günlerde gökyüzünde binlerce kuşun hareketliliğine tanıklık etti.

Kuş Sürüleri Sahilde
Van Gölü sahilinde büyük kuş sürüleri bir araya geldi. Kar yağışı ve soğuğa rağmen, çok sayıda kuş türü Tatvan sahiline akın etti. Gökyüzünde dalgalar halinde ilerleyen kuş sürüleri, kıyıya konarak izleyenleri büyüledi. Kaşıkçı ördekler, sakarmekeler, batağanlar ve kıyı kuşları gibi birçok türün aynı zaman diliminde yoğunlaşması dikkat çekti.

Doğanın Güzellikleri Kayıt Altında
Yaşanan bu doğa olayı, Anadolu Sualtı Araştırmaları ve Sporları Derneği temsilcisi Dr. Cihan Önen tarafından fotoğraf ve video ile belgelenerek kaydedildi. Görüntüler, Van Gölü’nün büyüleyici manzarasının yanı sıra bölgedeki biyoçeşitliliği de gözler önüne seriyor.







