TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder 63 yaşında vefat etti

GÜNCEL Yayınlanma : 03 Mayıs 2025 17:13
TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder 63 yaşında vefat etti
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanvekili ve DEM Parti İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, geçirdiği kalp rahatsızlığı nedeniyle tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

63 yaşındaki Önder, 15 Nisan 2025’te geç saatlerde kalp krizi geçirerek hastaneye kaldırılmış, kalbi iki kez durmuştu. Yapılan müdahalelerle hayata döndürülen Önder'in, kalp kriziyle birlikte aort damarında yırtılma (aort diseksiyonu) tespit edilmişti. Bunun üzerine acil olarak Bentall operasyonu (aort kapak ve çıkan aort değişimi) ve tek damar by-pass ameliyatı yapılmıştı.

12 saat süren operasyonun ardından yoğun bakıma alınan Önder’in durumu ilerleyen günlerde kötüleşmiş, nörolojik fonksiyonlarında ciddi bozulmalar gözlenmişti. Hastane tarafından yapılan açıklamada, 18 günlük yoğun bakım sürecinin sonunda, çoklu organ yetmezliği nedeniyle 3 Mayıs 2025 tarihinde saat 16.10’da yaşamını yitirdiği belirtildi.

“Herkesin Saygısını Kazanmış Bir İnsandı”

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Siyasi nezaketi, duruşu ve mütevazı kişiliğiyle herkesin saygısını kazanmış değerli bir insandı. Kendisine Allah’tan rahmet, ailesine, yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı diliyorum” ifadelerini kullandı.

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu ve İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da yayımladıkları mesajlarla Önder’in vefatından duydukları üzüntüyü dile getirdi.

Cenaze Programı Henüz Netleşmedi

Sırrı Süreyya Önder’in cenazesine ilişkin program ise henüz açıklanmadı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.