Tekirdağ'da çıkan yangınlar, 700 dönümlük tarım alanını küle çevirdi

ASAYİŞ Yayınlanma : 27 Haziran 2026 17:33 Düzenleme : 27 Haziran 2026 17:33
Tekirdağ'da çıkan yangınlar, 700 dönümlük tarım alanını küle çevirdi
Tekirdağ'ın Marmaraereğlisi ilçesinde çıkan yangınlar, 700 dönümlük tarım arazisini ve 20 konteyneri kül etti. Ekipler, yangını kontrol altına almayı başardı.
Tekirdağ'da çıkan yangınlar, 700 dönümlük tarım alanını küle çevirdi

Tekirdağ'ın Marmaraereğlisi ilçesinde, tarım arazilerinde iki farklı noktada çıkan yangınlar, itfaiye ekiplerinin yoğun müdahaleleri sonucunda kontrol altına alındı.

Tekirdağ\

700 DÖNÜM TARIM ARAZİSİ ZARAR GÖRDÜ

Yangında, yaklaşık 700 dönümlük tarım arazisi büyük zarar gördü. Hasat zamanı gelmemiş buğday ve kanola tarlaları alevlere teslim oldu. Yangın, Tekirdağ-İstanbul kara yolunun üzerindeki tarım arazileri ile Marmaraereğlisi'nin farklı bölgelerinde meydana geldi. Kuvvetli rüzgarın etkisiyle alevler hızla yayıldı ve konteyner evlerin bulunduğu alanlara da sıçradı.

Tekirdağ\

ÇOK SAYIDA KURUM MÜDAHALE ETTİ

Olay yerine Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, Orman İşletme Müdürlüğü'ne bağlı arazözler ve çevre ilçe belediyelerine ait su tankerleri sevk edildi. Ayrıca AFAD, sağlık, jandarma ve polis ekipleri de yangın söndürme çalışmalarına katıldı. Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’ne ait TOMA araçları, söndürme faaliyetlerine destek vererek alevlere su sıktı. Birçok kurumun koordineli çalışması sayesinde yangın, yerleşim alanlarında daha fazla zarara yol açmadan kontrol altına alındı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.