Tekman'da İki Kere Vurdu: Sel Evlere Girdi, Kasırga Çatıları Uçurdu!

ÇEVRE Yayınlanma : 28 Haziran 2026 00:56 Düzenleme : 28 Haziran 2026 00:56
Tekman'da İki Kere Vurdu: Sel Evlere Girdi, Kasırga Çatıları Uçurdu!
Erzurum Tekman'da sel ve kasırga dehşeti yaşandı. Yuvaklı Mahallesi'ni sel basarken, Yerköy'de bir evin çatısı kasırga nedeniyle uçtu. Can kaybı yaşanmazken, maddi hasar oluştu.
Tekman'da İki Kere Vurdu: Sel Evlere Girdi, Kasırga Çatıları Uçurdu!

Erzurum'un Tekman ilçesi, dün akşam saatlerinde peş peşe yaşanan iki büyük doğal afetin etkisi altında kaldı. Önce sağanak yağış ve dolu, sel felaketine yol açarak hayatı felç etti, ardından şiddetli fırtına bir evin çatısını uçurdu.

Tekman\

SEL YUVAKLI'YI VURDU, EVLER HASAR GÖRDÜ

İlçe merkezine 64 kilometre mesafedeki, 1994 rakımlı Yuvaklı Mahallesi, yüksek kesimlerden gelen sel sularının gazabına uğradı. Ani başlayan yağmur ve dolu, dere yataklarında birikerek taşkınlara neden oldu. Mahallenin tam da dere yatağı üzerine kurulmuş olması ve bölgede herhangi bir ıslah çalışmasının yapılmamış olması, felaketin boyutunu katladı. Taşkın suları, köprüyü aşarak evlere doldu, Ekrem Ak isimli vatandaşın evi adeta çamur denizi oldu. Çok sayıda konut ve altyapı sel sularından olumsuz etkilendi.

Tekman\

YERKÖY'DE KASIRGA MESAİSİ BAŞLADI

Yuvaklı'da sular çekilmeye çalışılırken, ilçeye bağlı Yerköy Mahallesi'nden de kötü haber geldi. Bölgede etkili olan şiddetli rüzgar ve kasırga, bir evin çatısını yerinden sökerek metrelerce uzağa fırlattı. Neyse ki bu olayda can kaybı yaşanmadı ancak maddi hasar ciddi boyutlarda. Yuvaklı sakinleri ise yetkililere seslenerek, dere yatağı ıslahı gibi kalıcı çözümler talep etti. Daha önce de benzer felaketler yaşadıklarını belirten mahalle sakinleri, artık bu sıkıntılara son verilmesini umuyor.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.