Tera Yatırım'dan inanılmaz rekor: 22 günde 4 halka arzla 7,2 milyar TL'lik dev işlem!

EKONOMİ Yayınlanma : 26 Mart 2026 10:36 Düzenleme : 26 Mart 2026 10:36
Tera Yatırım'dan inanılmaz rekor: 22 günde 4 halka arzla 7,2 milyar TL'lik dev işlem!
Tera Yatırım, 22 günde 4 şirketin halka arzını tamamlayarak 7,2 milyar TL'lik işlem hacmi ve 1,2 milyon yatırımcıya ulaşarak rekor kırdı. Genel Müdür Sarpyener, bu başarının sermaye piyasalarına güvenin göstergesi olduğunu belirtti.

Sermaye piyasalarının önemli oyuncularından Tera Yatırım, 2026 yılına adeta damga vurdu. Şirket, sadece 22 gün içinde 4 farklı şirketin halka arzını başarıyla tamamlayarak dikkatleri üzerine çekti. Bu süreçte toplam 47,3 milyar liralık yatırım talebiyle karşılaşan Tera Yatırım, 1,2 milyon tekil yatırımcıyı da bünyesine kattı.

MATEMATİKSEL BİR REKOR

Tera Yatırım Genel Müdürü Emir Münir Sarpyener, bu olağanüstü başarının ardından yaptığı açıklamada, "Ekibimiz 22 günde uykusuz kalarak 7,2 milyar liralık 4 halka arz gerçekleştirdi. Bu matematiksel bir rekordur ve dünyada pek örneği yoktur," ifadelerini kullandı. Sarpyener, bu sonucun sermaye piyasalarına olan güçlü güvenin bir göstergesi olduğunu vurguladı. 1,2 milyon bireysel yatırımcının katılımıyla gerçekleşen bu halka arzlar, tabana yayılmış yatırımcı ilgisinin devam ettiğini kanıtladı.

TÜRKİYE'NİN CAZİP PİYASASI

Sarpyener, geleceğe yönelik beklentilere de değinerek, Tera Yatırım'ın farklı sektörlerden değerli şirketleri yatırımcılarla buluşturmaya ve Türk sermaye piyasalarına değer katmaya devam edeceğini belirtti. 2025 yılı sonuna kadar 13 şirketin halka arzına liderlik ettiklerini hatırlatan Sarpyener, son 4 halka arzla birlikte toplam aracılık büyüklüklerinin yarım milyar doları aştığını söyledi. Makroekonomik dengelerdeki olası değişimlere rağmen, Türkiye'nin gelişmekte olan ülkeler arasında cazip değerleme seviyelerinde bulunduğunu ve borsanın yılın başından bu yana gösterdiği yüzde 25'lik yukarı yönlü ivmelenmenin potansiyel getiriye işaret ettiğini sözlerine ekledi. Sarpyener, Türk ekonomisinin ve özellikle BIST 30 hisselerinin enflasyonist ortamdan ve krizlerden güçlenerek çıktığını ve uzun süredir takip eden yatırımcıların Türk hisselerini her zaman radarlarında tuttuğunu belirtti.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.