ABD Başkanı Donald Trump, İran ile yapılacak müzakerelere dair iyimser açıklamalarda bulundu. Trump, 'İranlılar bir anlaşma yapmak istiyor. Sanırım hafta sonu bir görüşme gerçekleşecek. Bir ya da iki güne anlaşmaya varacağımızı düşünüyorum' ifadelerini kullandı.
İSRAİL-LÜBNAN ATEŞKESİ
Trump, İsrail ile Lübnan arasındaki 10 günlük ateşkesle ilgili de önemli mesajlar verdi. 'İsrail’in durması gerekiyor. Binaları patlatmaya devam edemezler, buna izin vermeyeceğim' diyen Trump, bu durumun uluslararası barış için ne kadar kritik olduğunu vurguladı.
ABD-İran MÜZAKERELERİ
Müzakerelerin geleceğine dair değerlendirmelerde bulunan Trump, ABD’li ve İranlı yetkililerin bu hafta sonu bir araya geleceğini beklediğini kaydetti. Trump, bu görüşmelerin nihai bir anlaşma ile sonuçlanabileceği umudunu taşıdığını belirtti. Ayrıca, anlaşmanın 'İsrail’in güvende hissetmesini sağlayacağını' ifade etti.








