Konu hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Mıhçı, Türkiye Sakatlar Derneği’nin ve diğer engelli derneklerinin hiçbir şekilde sokakta ya da kapı kapı dolaşarak maddi yardım toplamadığını vurguladı.
“Son zamanlarda vatandaşlarımızın iyi niyetleri suistimal ediliyor” diyen Mıhçı, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“Dergi, kalem, tiyatro bileti gibi ürünler satarak veya farklı bahanelerle insanlarımızdan para almaya çalışanlar var. Bu kişiler ne bizimle ne de başka bir engelli derneğiyle ilgilidir. Şehrimizin güzel insanlarına çağrıda bulunuyorum; bizim adımıza yardım istediğini söyleyen hiç kimseye kesinlikle itibar etmeyin.”
Ahmet Mıhçı, devletin engellilere yönelik sunduğu sosyal desteklerin önemli ölçüde iyileştirildiğini de belirterek, engelli bireylerin artık daha güçlü sosyal haklara sahip olduğunu söyledi:
“Engelli vatandaşlarımızın devlet tarafından verilen maaşları, evde bakım destekleri ve çeşitli sosyal yardımları var. Yani engellilerin mağdur edildiği izlenimi yaratıp para toplamak hem ahlaki değildir hem de gerçek dışıdır.”
Konya genelinde vatandaşların zaman zaman bu tür dolandırıcılık girişimleriyle karşılaştıklarına dair şikayetlerin kendilerine ulaştığını da aktaran Mıhçı, dolandırıcılara karşı yasal işlem başlatılabilmesi için vatandaşların bu kişileri yetkili mercilere bildirmesi gerektiğini ifade etti.
Başkan Mıhçı, son olarak kamuoyuna duyarlılık çağrısı yaparak, “Gerçek ihtiyaç sahibi insanlara destek olmak isteyen vatandaşlarımız, resmi kurum ve güvenilir sivil toplum kuruluşları üzerinden yardımda bulunsun. Aksi takdirde bu tür kötü niyetli kişilerin oyununa gelinmiş olur” şeklinde konuştu.







