Tunceli'nin Pülümür ilçesinde mantar toplamak üzere çıktığı dağlık alanda ayağını burkarak mahsur kalan bir vatandaş, arama kurtarma ekiplerinin yaklaşık 11 saat süren zorlu çalışmasıyla kurtarıldı.

Olayın gelişimi
Edinilen bilgilere göre, Pülümür ilçesine bağlı Kırklar Köyü Kızılmecit Mezrası kırsalına mantar toplamak için giden R. B., rahatsızlanarak bulunduğu bölgede mahsur kaldı. Arkadaşları durumu hemen 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. İhbarın ardından, olay yerine geniş çaplı bir arama kurtarma ekibi sevk edildi.
Arama kurtarma çalışmaları
Çalışmalara Pülümür İlçe Jandarma Komutanlığından 18 personel, AFAD'dan 16 personel, UMKE'den 4 personel ve 10 sivil vatandaş katılarak toplam 48 kişilik bir ekip oluşturuldu. Ekipler, 13 kilometresi araçla, 24 kilometresi ise yaya olarak gerçekleştirilen zorlu arazi çalışmalarının ardından, yaklaşık 11 saat içinde yaralı vatandaşa ulaşmayı başardı. Bulunduğu noktadan sedye ile tahliye edilen R. B., olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından tedbir amaçlı Tunceli Devlet Hastanesine kaldırıldı. Yetkililer, vatandaşın hayati tehlikesinin bulunmadığını açıkladı.







