Tunceli'nin Gökçek Köyü kırsalında, mantar toplamak amacıyla dere kenarına inen üç kardeş, suların aniden yükselmesiyle mahsur kaldı.

MANTAR TOPLAMAYA GİTTİLER, KABUS YAŞADILAR
Süleyman K., Filiz K. ve Mustafa K. isimli kardeşlerden haber alamayan yakınları, endişe içinde durumu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi. İhbar üzerine harekete geçen jandarma ekipleri, bölgeye derhal 2 asayiş ve 2 komando timi sevk etti. Gece boyunca süren yoğun arama çalışmaları sonucunda, kardeşlerin Kutu Deresi bölgesinde mahsur kaldığı tespit edildi.
3 SAATLİK KURTARMA OPERASYONU BAŞARIYLA TAMAMLANDI
Dere sularının tehlikeli bir şekilde yükselmesi nedeniyle kurtarma ekipleri, halat sistemi kurarak zorlu bir operasyona girişti. Yaklaşık 3 saat süren titiz çalışmaların ardından, mahsur kalan üç kardeş güvenli bir şekilde kurtarılarak ailelerine teslim edildi. Olay, doğa aktiviteleri sırasında alınması gereken tedbirlerin önemini bir kez daha gözler önüne serdi.







