Tunceli'de ilk kez düzenlenen ve iki gün süren akıl ve zeka oyunları il turnuvası, 163 öğrencinin strateji ve mantık yürütme becerilerini sergilemesine sahne oldu.

ÖĞRENCİLER BİLİŞSEL BECERİLERİNİ SERGİLEDİ
Tunceli'de, öğrencilerin bilişsel yeteneklerini pekiştirmek ve sosyal bağlarını güçlendirmek amacıyla organize edilen 'Akıl ve Zeka Oyunları İl Turnuvası' başarıyla tamamlandı. Bu, bölgede ve kentte ilk kez hayata geçirilen bir organizasyondu ve beklenenin üzerinde bir katılımla gerçekleşti. Kapalı spor salonunda düzenlenen etkinlik, il genelindeki okullardan toplam 163 öğrenciyi bir araya getirdi. Turnuva, iki gün boyunca devam etti ve farklı kategorilerde düzenlenen oyunlarda öğrenciler, stratejik düşünme ve problem çözme yeteneklerini sergileyerek birincilik kürsüsüne çıkmak için mücadele etti.

HEYECAN DOLU FİNAL VE ÖDÜL TÖRENİ
Çeşitli akıl oyunlarının ve ilgi çekici etkinliklerin yer aldığı bu coşkulu organizasyonun final müsabakaları, son gün yapıldı. Kendi kategorilerinde gösterdikleri üstün başarıyla dereceye giren öğrenciler için görkemli bir ödül töreni düzenlendi. Pentagon yarışmasında birincilik elde eden Hasan Ali Yeşil, yaşadığı sevinci şu sözlerle dile getirdi: "Dün burada maç yaptım ve kazandım. Bir köy öğrencisi olarak bugün ödül törenine gelmek beni çok mutlu etti ve gururlandırdı. Annem ve babam da benimle gurur duyuyorlar."








