Turgutlu'da su kaynakları ve geleceği masaya yatırıldı

ÇEVRE Yayınlanma : 17 Nisan 2026 06:41 Düzenleme : 17 Nisan 2026 06:41
Turgutlu'da su kaynakları ve geleceği masaya yatırıldı
Turgutlu'da düzenlenen 'Su ve Geleceğimiz' panelinde, su kaynaklarının korunması, kuraklık ve çevresel etkiler ele alındı. Uzmanlar önemli bilgiler paylaştı.
Turgutlu'da su kaynakları ve geleceği masaya yatırıldı

Turgutlu Belediyesi, Turgutlu Kent Konseyi ve Turgutlu Çevre Platformu (TURÇEP) iş birliği ile düzenlenen ‘Su ve Geleceğimiz’ paneli, su kaynaklarının korunması konusunu ele aldı.

Turgutlu\

SU KAYNAKLARININ ÖNEMİ VURGULANDI

Panelde, alanında uzman isimler suyun geleceği hakkında değerli görüşlerini paylaştı. Eski Belediye Binası'nda gerçekleştirilen etkinlik, vatandaşların ilgisini çekti. Suyun insan sağlığına etkilerinden su kıtlığına, tarımda kuraklıkla mücadele yöntemlerinden Gediz Nehri'ndeki su kirliliğine kadar birçok önemli konu masaya yatırıldı.

Turgutlu\

UZMANLARDAN KAYDA DEĞER AÇIKLAMALAR

Panelde söz alan Prof. Dr. Ali Osman Karababa, su ve sağlık ilişkisine dikkat çekerken, Jeofizik Yüksek Mühendisi Erhan İçöz, su kıtlığının artan bir tehdit olduğunu vurguladı. Prof. Dr. Tayfun Özkaya ise tarımda kuraklıkla mücadele üzerine önemli bilgiler sundu. Turgutlu Çevre Derneği Başkanı Vedat Özçömlekçi ise Gediz Nehri’ndeki su kirliliği hakkında çarpıcı veriler paylaştı. Turgutlu Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Maliz, su kaynaklarının korunmasının önemini yineleyerek, bu panelin geleceğimizi korumak adına kritik bir fırsat sunduğunu belirtti.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.