Manisa'nın Turgutlu ilçesinde, Narkotik Suçlarla Mücadele Büro Amirliği ekiplerinin düzenlediği operasyonda, uyuşturucu ticareti şüphesiyle gözaltına alınan 19 yaşındaki Y.S. tutuklandı. Operasyon, Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinasyonunda gerçekleştirildi ve sokak çalışmaları sonucunda iki şüpheli yakalandı.
OPERASYONDA ELE GEÇİRİLENLER
Şüphelilerin üzerinde ve araçlarında yapılan aramalarda, 64 blister halinde toplam 922 adet sentetik ecza ile uyuşturucu ticaretinden elde edildiği düşünülen 45 bin 970 TL nakit para bulundu. Bu bulgular, operasyonun kapsamını ve şüphelilerin faaliyetlerini gözler önüne serdi.
ADLİ SÜREÇ VE KARARLAR
Yakalanan şüphelilerden Y.S. (19), Sulh Ceza Hâkimliği tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Diğer şüpheli E.S. (23) ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Operasyon kapsamında, D.S. adlı bir şahıs hakkında da işlem yapıldı ve serbest bırakıldı. Bu süreç, uyuşturucuyla mücadelede adli mekanizmaların işleyişini yansıtıyor.








