Turhal'da sel riski nedeniyle mahalleler tahliye ediliyor

ÇEVRE Yayınlanma : 19 Mayıs 2026 00:37 Düzenleme : 19 Mayıs 2026 00:37
Turhal'da sel riski nedeniyle mahalleler tahliye ediliyor
Tokat'ın Turhal ilçesinde sel ve taşkın riski nedeniyle 15 mahalle ve 7 köyde tahliye kararı alındı. Almus Barajı'ndaki su seviyesi kritik seviyeye ulaştı.

Tokat'ın Turhal ilçesinde, sel ve taşkın tehlikesi nedeniyle bazı mahalleler ve köylerde tahliye kararı alındı.

Turhal\

TAHLİYE KARARI ALINDI

Turhal Afet Koordinasyon Kurulu, 15 mahalle ve 7 köyün risk altındaki alanlarının geçici olarak boşaltılacağını duyurdu. Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü ve Meteoroloji Genel Müdürlüğü verileri doğrultusunda Almus Barajı'ndaki su seviyesinin kritik seviyeye ulaştığı ve 19 Mayıs Salı gecesi ya da 20 Mayıs Çarşamba sabahı dolusavaklardan taşma olabileceği değerlendiriliyor.

GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALINIYOR

Kurul kararı çerçevesinde, Turhal'a bağlı Müftü, Kazımkarabekir, Pazar, Meydan, Fatih, Varvara, Hamam, Borsa, Çevlikler, Hacılar, Celal, Yunus Emre, Yavuz Selim, Camikebir ve Kova mahalleleri ile Kızkayası, Arapören, Elalmış, Sütlüce, Şatroba, Tatlıcak ve Samurçay köylerinin taşkın riski altındaki alanlarının afet süresince tahliye edilmesine oy birliğiyle karar verildi. AFAD, belediye, jandarma, emniyet ve DSİ ekipleri, bölgede koordineli çalışmalara devam ediyor.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.