Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, şap hastalığından etkilenen üreticilere destek verilmesi gerektiğini vurguladı.

BAYBURT ZİYARETİ
Bayraktar, bir dizi ziyaret kapsamında Bayburt’a gelerek, ilk olarak İl Tarım ve Orman Müdürlüğünü ziyaret etti. Burada İl Müdürü Ebubekir Köse’den kentte süren tarımsal faaliyetler hakkında detaylı bilgi aldı. Ardından Bayburt Ziraat Odası’nı ziyaret eden Bayraktar, burada üreticilerle bir araya gelerek sorunlarını dinledi. Ziraat Odası Başkanı Abuzer Yıldırımtepe, üreticilerin karşılaştığı sıkıntıları Bayraktar’a iletti.

DESTEK İHTİYACI VE AŞILAMA PROGRAMLARI
Bayraktar, şap hastalığı nedeniyle mağduriyet yaşayan üreticilere destek verilmesinin büyük önem taşıdığını belirterek, bu konudaki mücadelenin daha sıkı bir şekilde verilmesi gerektiğini ifade etti. Ayrıca, şap hastalığının yurtdışından gelen ölümcül bir virüs olduğunu ve bazı illerde hayvan kayıplarına yol açtığını belirtti. Tarım Bakanlığı’nın bu konuda sürekli aşı ürettiğini ve sahada uyguladığını vurguladı.

GENÇ ÇİFTÇİLERİN ÖNEMİ
Tarım sektörünün göç verdiğine dikkat çeken Bayraktar, gençlerin tarımda tutulamadığını ve bu durumun gelecekte ciddi sorunlar yaratabileceğini ifade etti. Genç çiftçilere pozitif ayrımcılık yapılması gerektiğini belirten Bayraktar, tarım sektöründeki verilerin netleştirilmesi gerektiğini de sözlerine ekledi. "Tarım sektöründe bazı rakamları netleştirmemiz lazım. Hedef koyabilmek için hayvan varlığımızı ve ekipmanımızı bilmemiz gerekiyor," dedi.







