Ukrayna Antalya Başkonsolosu Boğdan Konopliastyi, Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu'na nezaket ziyaretinde bulundu. Topaloğlu, Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle yaşanan trajedinin en çok çocukları etkilediğini vurgulayarak, "Savaş başladığı zaman mağdur olan çocukları ve ailelerini Kemer’de ağırladık. Onlar da bizim çocuklarımız," dedi.

KARDEŞ ŞEHİR PROTOKOLÜ YENİLENİYOR
Ziyaret sırasında, Kemer ile Ukrayna'nın Pivdenne şehri arasındaki kardeşlik protokolünün yenileneceğini belirten Başkan Topaloğlu, "Ukrayna’nın Truskavest şehri ile Kemer kardeş şehir. Her yıl çok sayıda Ukrayna vatandaşını Kemer’de ağırlıyoruz. Eski ismi Yuzhne olan şehir ile daha önce imzalanan protokolü yenilemeyi düşünüyoruz," ifadelerini kullandı.

Ukraynalı çocuklara tatil hediyesi
Başkan Topaloğlu, Başkonsolos Konopliastyi’nin Ukraynalı savaş mağduru çocukları Kemer’de ağırlamak istemesini memnuniyetle kabul etti. Konopliastyi ise, "Kemer’de misafir edildiğimiz için teşekkür ediyorum. Bu örnek davranış çok önemli. Türkiye’nin verdiği Kurtuluş Savaşı’nı şu anda biz de veriyoruz. Atatürk’ü örnek alıyoruz," dedi.







