Ülkede bayraklar yarıya indirildi

GÜNCEL Yayınlanma : 22 Ocak 2025 10:51
Ülkede bayraklar yarıya indirildi
Bolu Kartalkaya Kayak Merkezi'ndeki bir otelde çıkan yangında 76 kişinin hayatını kaybetmesinin ardından, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından milli yas ilan edildi. Bunun üzerine, ülke genelindeki kentlerde bayraklar yarıya indirildi.

Bolu Kartalkaya Kayak Merkezi'ndeki bir otelde çıkan yangında, 238 kişinin konakladığı otelde 76 kişi hayatını kaybetti. Yangının ardından, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 22 Ocak Çarşamba günü için Türkiye genelinde 1 günlük milli yas ilan etti.

Yas ilanının ardından, ülke genelindeki tüm resmi kurumlar ve dış temsilcilikler, güneşin batışına kadar bayraklarını yarıya indireceklerini açıkladı.

Milli yasın ilan edilmesinin ardından, Kayseri, Nevşehir, Kırşehir ve Niğde gibi illerde de Türk bayrakları yarıya indirildi. Kentlerdeki kamu binalarında, okullarda ve resmi dairelerde bayrakların yarıya indirilmesi, yasın ciddiyetini ve ulusal duyarlılığı simgeliyor.

Yangın sonucu yaşanan büyük acı, Türkiye'nin dört bir yanında derin üzüntüyle karşılandı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.