Ümraniye'de 'Bilim Ümraniye' ile Gençlerin Geleceğine Yatırım Yapılıyor

YAŞAM Yayınlanma : 17 Aralık 2025 11:35 Düzenleme : 17 Aralık 2025 11:35
Ümraniye'de 'Bilim Ümraniye' ile Gençlerin Geleceğine Yatırım Yapılıyor
Ümraniye Belediyesi'nin Şehit Mühendis Zahide Güçlü Ekici Bilim Merkezi, 8-13 yaş arası öğrencilere ücretsiz bilim ve teknoloji atölyeleri sunarak geleceğin mesleklerine hazırlıyor.
Ümraniye'de 'Bilim Ümraniye' ile Gençlerin Geleceğine Yatırım Yapılıyor

Ümraniye Belediyesi tarafından hayata geçirilen Şehit Mühendis Zahide Güçlü Ekici Bilim Merkezi, 8-13 yaş arası öğrencileri bilim, teknoloji ve inovasyon dünyasıyla buluşturuyor. Ücretsiz olarak sunulan zengin atölye içerikleriyle merkez, gençlerin keşfetme, üretme ve öğrenme tutkusunu besliyor.

BİLİMİN KAPILARI ÖĞRENCİLERE AÇILIYOR

"Bilim Ümraniye" çatısı altında faaliyet gösteren merkez, bilimi günlük yaşamın bir parçası haline getirmeyi hedefliyor. Uzaydan yapay zekâya, robotikten matematiğe kadar geniş bir yelpazede uygulamalı atölyeler düzenleniyor. Öğrenciler, deneyler aracılığıyla öğrenirken, teknoloji atölyelerinde yazılım, kodlama, Arduino, Raspberry Pi, 3D yazıcılar ve drone gibi güncel konularla tanışıyor.

YARATICILIK VE GİRİŞİMCİLİK RUHU BESLENİYOR

Merkezdeki Tasarım Atölyesi, mühendislik ve sanatı harmanlayarak üretkenliği teşvik ederken, Girişimcilik Atölyesi gençlere yenilikçi fikirler geliştirme ve hayata geçirme konusunda rehberlik ediyor. Matematik Atölyesi ise sayıları eğlenceli yöntemlerle keşfetmek isteyen öğrenciler için özel olarak tasarlandı. Hafta sonları yoğun ilgi gören merkeze ulaşım, cumartesi ve pazar günleri saat kulesi önünden kalkan ücretsiz otobüslerle kolaylaştırılıyor. Ümraniye Belediyesi'nin bilim ve teknolojiye verdiği önemin bir göstergesi olan bu merkez, Ümraniye Yapay Zekâ ve İnovasyon Merkezi ile birlikte gençlerin geleceğin mesleklerine hazırlanmasına da önemli katkılar sunuyor.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.