Ümraniye Belediyesi'nin ev sahipliğinde gerçekleşen "Mehteran Dinletisi" programı, Osmanlı İmparatorluğu'nun eşsiz müzik mirasını ilçe halkıyla buluşturarak unutulmaz bir gün yaşattı. Etkinliğe katılan vatandaşların yoğun ilgisi, tarihimizin bu önemli değerine duyulan bağlılığı bir kez daha gözler önüne serdi.

TARİHİ YÜRÜYÜŞ VE MEYDAN COŞKUSU
Alemdağ Caddesi'nde mehter marşları eşliğinde başlayan yürüyüş, Ümraniye Meydanı'nda muhteşem bir finalle taçlandı. Belediye Başkanı İsmet Yıldırım ve ailesi ile İstanbul Milletvekili Adem Yıldırım'ın da yer aldığı yürüyüş boyunca, vatandaşların coşkulu alkışları mehter takımını yalnız bırakmadı. Meydanda sergilenen performans ise adeta görsel ve işitsel bir şölen sundu; özellikle çocuklu ailelerin katılımı, etkinliğin neşesini ve enerjisini artırdı.

KÜLTÜREL DEĞERLERE SAHİP ÇIKMAK
Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, konuşmasında kültürel mirasa sahip çıkmanın önemini vurgulayarak, "Biz geleceğimize ve tarihimize sırtımızı dönmeyiz. Ümraniye Belediyemizin mehteri her cuma günü Alemdağ Caddesi'nde siz değerli misafirlerimize gösteri yapıyor." dedi. Bu tür etkinliklerin, geleneksel değerlerin yaşatılması ve yeni nesillere aktarılması açısından büyük önem taşıdığına dikkat çekildi. Ümraniye Belediyesi'nin bu anlamlı kültürel sanat etkinliklerinin devam edeceği müjdesi verildi.







